preskoči na sadržaj
Vijesti

STRUKA JE NAŠA FURKA - novi projekt RCK Ugostiteljsko-turističke škole

Za turističko iskustvo od polja do stola - 50.000 kuna! Učenici RCK UTŠO s učenicima iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, koja je partner u projektu, sijat će i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva RCK UTŠO gdje će se jela poslužiti i kušati.


Struka je naša furka“ novi je projekt Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka (RCK UTŠO) kojem je Odlukom Ministarstvo turizma i sporta 6. travnja 2021. godine dodijeljeno 50.000 kuna. Partner na projektu je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova koja raspolaže plastenicima i bio-vrtom sa začinskim biljem, dok u svojim plastenicima proizvode namirnice od kojih će potom učenici osječke škole pripremati ukusna jela. Učenici obje škole zajedno će sijati i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva RCK UTŠO gdje će se jela poslužiti i kušati.

„Čim potpišemo ugovor o  dodjeli sredstava, počinjemo s realizacijom projekta, izradom escape rooma, loga za projekt, web stranice. S učenicima ćemo obići Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstvo Romulić gdje će se upoznati s obitelji koja se bavi održivim uzgojem hrane koju ujedno i pripremaju na svom imanju“, objasnila je voditeljica projekta Danijela Molnar, nastavnica RCK UTŠO.

Fotografija: Arhiva RCK, autor: Borna Jakšić

„Učenici će sudjelovat u berbi povrća, tako će imati iskustveni turizam, a potom će doći u našu školu u Osijek gdje će s učenicima i nastavnikom iz kuharstva od ubranog pripremati jela i u njima uživati“, dodaje voditeljica projekta „Struka je naša furka“. Cjelokupno doživljajno iskustvo projekta bit će ponuđeno i široj javnosti. A iskustvo u projektu te način povezivanja strukovnih škola, projektni će tim ponuditi ostalim srednjim školama. U projektu „Struka je naša furka“ sudjeluju 21 učenik i dva nastavnika u ulozi mentora.

Školski projekt financiran je o okviru programa Ministarstva turizma i sporta „Promocija i jačanje kompetencija  strukovnih zanimanja za turizam 2021,“  te je u okviru ovog javnog poziva odabrana su 22 projekta strukovnih i umjetničkih škole za čiju je provedbu osigurano 800.000,00 kuna.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Danijela Josipović   datum: 7. 4. 2021.

RASPORED SATI
Raspored sati


KNJIŽNICA
Knjižnica
 • KNJIŽNICA


Međupredmetne teme
Međupremetne teme


DOM UČENIKA
Dom učenika


FACEBOOK ŠKOLE
Facebook škole


EKO-ŠKOLA

EKO-KODEKS

Svojim djelima čovjek slika sebe !
Svaka kap na ovom svijetu vrijedna je našeg života 
Kao i mi i voda je dio prirode !
Zašto zagađivati kad možemo čuvati ?
Sve što je dragocjeno, a biser nije, samo se u čistoj vodi krije !
Priroda se razvija da li i naša savjest ?
Nije važno tko si, nego kako se ponašaš !
Ako čovjek pljune na tlo, pljune i na sebe samog !
Ono što si očistio danas, čuvaj čisto i sutra !
Priloženi dokumenti:
EKO-SKOLA.docx


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju