preskoči na sadržaj
Vijesti

U online izdanju početnu konferenciju projekata RCK Ugostiteljsko-turističke škole pratilo više od 400 sudionika

Početna konferencija projekata: UP.03.3.1.05.0006 VirtuOS – Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i KK.09.1.3.01.0020 VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti, RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka održana je danas, 23. travnja 2021. godine u Hotelu Osijek.


 

 Skupina sudionika neposredno je pratila konferenciju u Hotelu Osijek dok je više od 400 sudionika konferenciju pratilo u online obliku. Regionalni centar kompetentnosti mjesto je izvrsnosti stoga je pokretač reforme strukovnoga obrazovanja i osposobljavanja za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt VirtuoS usmjeren je na jačanje ljudskih potencijala, osposobljavanje i usavršavanje nastavnika kako bi se poboljšala kvaliteta obrazovanja zbog prilagodbe sve zahtjevnijim potrebama tržišta rada i gospodarstva. Za učenje temeljeno na radu potrebno je osigurati prostorno-materijalne uvjete. Upravo projektom VIRTUS financira se rekonstrukcija i opremanje prostora u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi i Domu učenika te projektnom partneru Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

Projekte su predstavili ravnatelj i voditelj Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek Andrej Kristek i voditeljica projekta VirtuOS Dorotea Telarović.