preskoči na sadržaj
 

 

 

REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI

UGOSTITELJSKO TURISTIČKE ŠKOLE OSIJEK

Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od šest strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva (RCK), od ukupno 25 strukovnih škola imenovanih regionalnim centrima kompetentnosti.

Obvezna je prema tome izraditi nove standarde zanimanja i standarde kvalifikacija, izraditi nove  i unaprijediti postojeće obrazovne kurikulume, razviti nove formalne i neformalne programe obrazovanja odraslih, i to u područjima traženih i popularnih zanimanja poput gastronomije, nutricionizma, selektivnih oblika turizma ili upravljanja turističkom destinacijom.

Svrha RCK je osigurati kvalitetan sustav obrazovanja mladih, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno-gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima, javnim te civilnim sektorom. I postati mjestom izvrsnosti.

 

Za projekte Regionalnog centra kompetentnosti osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 95.673.388,62 kuna i financirat će se iz dva fonda:

  • Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014-2020 – projekt RCK VIRTUS i
  • Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 – projekt RCK VirtuOS.

 

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014-2020 potpisan je 19. lipnja 2020. godine između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) te Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, te je u cijelosti financiran sredstvima EU. Razdoblje provedbe projekta je do 18. rujna 2023. godine.

 

Kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija osigurana su sredstva za ulaganje u infrastrukturu i opremu RCK VIRTUS i to za:

  • izvođenje infrastrukturnih radova, sanaciju i adaptaciju praktikuma Ugostiteljsko-turističke škole na lokaciji Matije Gupca 7 u Osijeku,
  • izvođenje infrastrukturnih radova, rekonstrukciju, nadogradnju i prenamjenu Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole u Akademis – mjesto obrazovanja i osposobljavanja, učenja temeljenog na radu i smještaja učenika i korisnika,
  • izvođenje infrastrukturnih radova na adaptaciji prostora i praktikuma partnera Srednje strukovne škole Vinkovci.

 

Nakon izvođenja radova, uslijedit će opremanje modernom specijaliziranom opremom i inovativnim tehnologijama sa svrhom uspostave infrastrukture RCK kao preduvjeta za razvoj obrazovnih programa sukladnih potrebama tržišta rada čime će se doprinijeti povećanju relevantnosti strukovnog obrazovanja, većoj zapošljivosti učenika i polaznika i razvoju regije.

 

KONTAKTI RCK:
 
dr.sc. Andrej Kristek, voditelj RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek
Dorotea Telarović, voditeljica projekta 
Vedran Lovrinčević, koordinator na projektu
Gabrijela Baraban, osoba za strategiju i razvoj ljudskih potencijala
Žana Knežević, projektni asistent
Ivana Draganić, osoba za vidljivost, komunikacije i horizontalne teme
Lana Gubić Kučan, osoba za promociju i vidljivost
Ivančica Blaževac, voditelj računovodstva
Vesna Brakić, osoba za računovodstvo, financije i administraciju
Ksenija Kesegi - Krstin, RCK - koordinator vrednovanja i osiguranja kvalitete  
Mario Mihić, koordinator aktivnosti Karijernog centra - pedagog
Lea Buljević, koordinatorica aktivnosti Karijernog centra - psihologinja
vijesti

Uskrsni kruh učenici i nastavnici čuvaju od zaborava

Zamirisao je đakovački korzo na uskrsni kruh i pogače ovog vikenda te primamio građane da degustiraju delicije, pristigle na izložbu „Uskrsni kruh na tradicijski i suvremeni način“. Ispred Kuće Reichsmann i u njezinu izlogu bili su izloženi mirisni kruhovi i pogače što su ih pekli učenici i nastavnici iz 26 škola iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 29. 3. 2021. 12:43

VIDEO O RCK Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 9. 2. 2021. 13:23

Zahuktali su se radovi u praktikumima škole

Završio je prvi dio grubih građevinskih radova u podrumu Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek. Skinuta je podna i zidna keramika, uklonjen je pregradni zid između dva praktikuma, demontirani su unutrašnja stolarija i radijatori te je završeno uklanjanje starih instalacija plina, vode, struje, kanalizacije i ventilacije. U sada već bivšim praktikumima kuharstva u podrumu napravljene su pripreme za uvođenje novih instalacija, izolacija te sanaciju prostora od prodora vlage, što je godinama bio problem zbog povrata kanalizacijske otpadne vode.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 17. 12. 2020. 15:56

Preko VirtuOS-a do novih zanimanja, kuharskih praktikuma i kušaonice vina

Haibelova pralina i školska vina specifični su proizvodi Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova koja je partner na projektu VirtuOS ­ - uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006) Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka. Predstavljeni su RCK timu 8.12.2020. godine nakon održavanja prvog koordinacijskog sastanka u sklopu projektne aktivnosti II.1.2. uspostava vijeća za regionalnu suradnju u sektoru turizma i ugostiteljstva i odbora za provedbu projektnih aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 10. 12. 2020. 10:17

Koordinacijski sastanak s partnerom SSŠ Vinkovci

S partnerom na projektima VIRTUS i Virtuos održan je 27. studenog 2020. Koordinacijski sastanak u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci. Tom je prilikom održan sastanak s izvođačima radova, predana im je projektno-tehnička dokumentacija za adaptaciju prostora i praktikuma, radovi vrijedni 2.316.492,25 kuna i s rokom dovršetka od tri mjeseca.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 3. 12. 2020. 10:38
 


RASPORED SATI
Lista linkova je prazna

KNJIŽNICA
Lista linkova je prazna

Međupredmetne teme
Lista linkova je prazna

DOM UČENIKA
Lista linkova je prazna

FACEBOOK ŠKOLE
Lista linkova je prazna

EKO-ŠKOLA

EKO-KODEKS

Svojim djelima čovjek slika sebe !
Svaka kap na ovom svijetu vrijedna je našeg života 
Kao i mi i voda je dio prirode !
Zašto zagađivati kad možemo čuvati ?
Sve što je dragocjeno, a biser nije, samo se u čistoj vodi krije !
Priroda se razvija da li i naša savjest ?
Nije važno tko si, nego kako se ponašaš !
Ako čovjek pljune na tlo, pljune i na sebe samog !
Ono što si očistio danas, čuvaj čisto i sutra !
Priloženi dokumenti:
EKO-SKOLA.docx


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju