preskoči na sadržaj
vijesti

O RCK na TV-u

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 08:54

SiB.hr

NOVCEM EU

Ugostiteljsko-turistička škola rekonstruira tri objekta i postaje regionalni centar kompetentnosti

 Ugostiteljsko-turistička škola rekonstruira tri objekta i postaje regionalni centar kompetentnosti

Ravnatelj škole i voditelj RCK dr. sc. Andrej Kristek s izvođačima radova, projektantima te partnerima na projektu obišao je dvije lokacije gradilišta

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 14:28

Osijek031.com

Za desetak dana započinju radovi na infrastrukturi Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, najavljeno je na ovotjednom sastanku u školi održanom zbog potpisivanja dokumenata o imenovanju nadzornih tijela te primopredaji projektne dokumentacije. Ravnatelj škole i voditelj RCK dr. sc. Andrej Kristek s izvođačima radova, projektantima te partnerima na projektu obišao je dvije lokacije gradilišta.

U sklopu projekta VIRTUS, vrijednog 24,214.510,51 kune u stopostotnom financiranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, izgradit će se infrastruktura u Ugostiteljsko-turističkoj školi i Domu učenika u Osijeku te u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.Rekonstruirat će se suterenski prostor Ugostiteljsko-turističke škole, izmijenit će se postojeće instalacije novima, mijenjat će se podovi, sanitarni čvorovi te ugraditi novi
sustav ventilacije, sve sa svrhom prilagodbe prostora najsuvremenijoj opremi u okviru budućih kuharskih i slastičarskih praktikuma centra.

Radovi počinju i u učeničkom domu na lokaciji Lučki prilaz 4 u Osijeku, koji zbog predviđene rekonstrukcije od ove školske godine nije primao učenike. Zahvat je na toj
lokaciji u središtu Osijeka sveobuhvatniji; uključuje dodavanje novih temelja, seizmičko ojačavanje zidova, niveliranje podruma, rušenje postojećih dijelova konstrukcije i dogradnju, izmjenu svih instalacija, novi sustav grijanja-hlađenja, nove podne obloge, stolariju, suvremeno opremljenu kuhinju te kušaonicu na krovu zgrade za izvođenje praktične nastave. Učenički dom - Akademis - tako će u ljetnim mjesecima za trajanja školskih ferija postati hostel smještajnog kapaciteta pedesetak ležajeva.

Zgrada će u potpunosti biti prilagođena osobama s invaliditetom, a ujedno će biti jedna od rijetkih zgrada na području Osijeka s 0. kategorijom energetske učinkovitosti.

Prostori će potpuno biti spremni za prijam učenika u školskoj godini 2022./2023.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=84866#ixzz6gywl8gEC

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 14:25

Osijek Express

Potpuni ‘remont’ Ugostiteljsko-turističke škole i Doma u Osijeku!

2 min read
Prostori će potpuno biti spremni za prijam učenika u školskoj godini 2022./2023.
obilazak dom ugostiteljsko
 
  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 14:13

Press032.com

Kroz partnerski projekt do boljih uvjeta za rad, moderne opreme i novoga kurikuluma

 

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Strukovna škola Vinkovci partner je u projektu čiji je nositelj Ugostiteljsko – turistička škola iz Osijeka, a koji za cilj ima unaprjeđenja kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva. Kako je rečeno na predstavljanju projekta uskoro započinju infrastrukturni radovi na adaptaciji prostora i praktikuma tako da će učenici i djelatnici škole dobiti nove, suvremene uvjete rada čime će se dodatno unaprijediti kvaliteta obrazovanja ali i doprinijeti većoj zapošljivosti učenika i polaznika te samim tim razvoju regije.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 14:07

Novosti.hr

Za bolju kvalitetu obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva

 

 

 

S ciljem unaprjeđenja kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci uskoro započinju infrastrukturni radovi na adaptaciji prostora i praktikuma. Učenici i djelatnici škole tako će dobiti nove, suvremene uvjete rada čime će se dodatno unaprijediti kvaliteta obrazovanja, doprinijeti većoj zapošljivosti učenika i polaznika, ali i razvoju regije.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 13:45

HRT - Radio Osijek

Regionalni centar kompetentnosti

 
Regionalni centar kompetentnosti
fotografija Ivana Draganić
 
 
Regionalni centar kompetentnosti
 
fotografija Ivana Draganić
 

fotografija Ivana Draganić

Ovih dana počinju radovi na infrastrukturi Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko - turističke škole Osijek, najavio je u programu Radio Osijeka ravnatelj škole i voditelj RCK Andrej Kristek.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 12:15

Radio Đakovo

Srednja strukovna škola A. Horvata partner Regionalnog centra kompetentnosti

Srednja strukovna škola Antuna Horvata partner je Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u porjektu VirtuOS – uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu.

Srednja strukovna škola Antuna Horvata partner je Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u projektu VirtuOS – uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 12:14

Novi radio Đakovo

SSŠ Antuna Horvata Đakovo partner Regionalnog centra kompetentnosti

 

Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova partner je Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u projektu VirtuOS – uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu I ugostiteljstvu. U sklopu projekta dobit će suvremenu opremu za praktikum slastičarstva, u ladanjskoj kući na Poljoprivredno-školskom imanju u Trnavi opremit će se kušaonica vina, a nastavnici će se usavršavati na relevantnim gastronomskim I enološkim akademijama u Europi te će sudjelovati u izradi udžbenika iz slastičarstva za sve tri godine školovanja. Danas je, 8. prosinca, u prostoru škole prikazana izrada slatkog suvenira Đakova – Haibelove praline, što je ujedno i najava opremanja slastičarskog praktikuma te izrade novih obrazovnih programa, najavio je ravnatelj đakovačke Strukovne škole prof. Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao što za đakovačku Strukovnu školu znači realizacija projekta.

O projektu je za naš radio nešto više rekao voditelj Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek.

Osim ugostiteljstva, s đakovačkom školom se želi ostvariti partnerstvo i kroz poljporivredu.

Današnji program u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata nastavljen je u Trnavi obilaskom Poljoprivredno-školskog imanja i ladanjske kuće u kojoj će se opremiti kušaonica vina gdje će se moći vidjeti cijela proizvodnja vina od vinograda do prezentacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 11:11

Glas Slavonije

SSŠ ANTUNA HORVATA PARTNER U PROJEKTU VIRTUOS
Opremaju dva praktikuma 
 
1 / 4
 
 
Riječ je o praktikumima kuharstva - slastičarskom i enogastronomskom u Trnavi
ĐAKOVO
 

Izradom Haibelovih pralina, koje postaju đakovački turistički suvenir, a koji je slatka kreacija učenika i nastavnika Srednje strukovne škole Antuna Horvata, u utorak je označen početak opremanja praktikuma za slastičarstvo, a suvremenu opremu za to škola će dobiti kao partner Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Ugostiteljsko-turističke škole Osijek (UTŠ) u projektu VirtuOS – uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu. UTŠ Osijek među šest je strukovnih škola u Hrvatskoj koje su imenovane RCK-om u području turizma i ugostiteljstva od ukupno 25 strukovnih škola imenovanih regionalnim centrima kompetentnosti. Obvezna je izraditi nove standarde zanimanja i standarde kvalifikacija. U RCK okvirima UTŠ Osijek provodi dva velika projekta, vrijedna 95,6 milijuna kuna: VIRTUS – ulaganje u infrastrukturu i navedeni VirtuOS – uspostava RCK-a. Nepovratna su to sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda. Uz "horvatovce" u projektu je još nekoliko srednjih škola u Slavoniji, uz niz partnera.

Na predstavljanju projekta, koji se provodi do 27. prosinca 2023., škola će, naglasio je ravnatelj Mirko Ćurić, dobiti suvremenu opremu za praktikum slastičarstva, a u ladanjskoj kući na Poljoprivredno-školskom imanju u Trnavi opremit će se kušaonica vina. Dva su to praktikuma kuharstva – uz onaj slastičarstva, u Trnavi će to biti enogastronomski praktikum.

- Dobit ćemo i edukaciju za naše djelatnike, za đakovačke obrtnike i za one koji se bave ugostiteljstvom i turizmom, imat ćemo nove kurikulume. Ponudit ćemo nove, suvremenije programe koji će izučene srednjoškolce prilagoditi tržištu rada. Koristi su jako velike, projekt je i financijski velik, tako da će svi partneri dobro proći u materijalnom, a još više u smislu razvoja odgoja i obrazovanja za zanimanja u području turizma i ugostiteljstva. A mi smo nekakva veza i s poljoprivredom - rekao je Ćurić. Dodao je kako je vrijednost opreme koju će dobiti "Horvat" veća od dva milijuna kuna. "Horvat" ima 44 hektara poljoprivrednog zemljišta, a lani je za ovaj projekt RCK kupio i imanje u Trnavi, gdje je ove godine podigao vinograd s 1600 trsova.

- Uređujemo taj objekt i zemljište i vjerujemo da ćemo tako postići ciljeve koji su zacrtani ovim RCK-om upravo u tom segmentu i da ćemo biti dostojan partner svim ostalim sudionicima ovog vrijednog projekta - rekao je Ćurić. Imanje u Trnavi bit će jedinstven prikaz proizvodnje vina od vinograda, preko podruma, do kušanja.

O projektu je govorio i voditelj RCK-a UTŠ Osijek, dr. sc. Andrej Kristek, te voditeljica projekta VirtuOS, mr. sc. Dorotea Telarović.

Pri obilasku imanja u Trnavi sudionici predstavljanja zavirili su u Božićnu kuharicu, koju su pripremili učenici i nastavnici škole. Benefit projekta VirutOS za "horvatovce" je i što će njihovi nastavnici sudjelovati na prestižnim gastronomskim i enološkim akademijama u Europi te sudjelovati u izradi udžbenika iz slastičarstva.

 
Suzana Župan/Glas Slavonije
 
  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Josipović  datum: 18. 12. 2020. 10:52
 


Static HTML
RASPORED SATI
Lista linkova je prazna

KNJIŽNICA
Lista linkova je prazna

Međupredmetne teme
Lista linkova je prazna

DOM UČENIKA
Lista linkova je prazna

FACEBOOK ŠKOLE
Lista linkova je prazna

EKO-ŠKOLA

EKO-KODEKS

Svojim djelima čovjek slika sebe !
Svaka kap na ovom svijetu vrijedna je našeg života 
Kao i mi i voda je dio prirode !
Zašto zagađivati kad možemo čuvati ?
Sve što je dragocjeno, a biser nije, samo se u čistoj vodi krije !
Priroda se razvija da li i naša savjest ?
Nije važno tko si, nego kako se ponašaš !
Ako čovjek pljune na tlo, pljune i na sebe samog !
Ono što si očistio danas, čuvaj čisto i sutra !
Priloženi dokumenti:
EKO-SKOLA.docx


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju