preskoči na sadržaj
 

 

RCK VirtuOS

 

Naziv projekta: RCK VirtuOS - uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva

 

Programski okvir: OP ULJP 2014-2020; Europski socijalni fond, UP.03.3.1.05. Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

 

Nositelj: Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek

 

Partner: Osječko-baranjska županija - osnivač,

               Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo,

               Obrtnička škola Požega,

               Srednja strukovna škola Vinkovci,

               Strukovna škola Virovitica, 

               Sunčane toplice d.o.o. Bizovac,

               HUP Zagreb d.o.o.,

               Palisada d.o.o. Opatija,

               Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera    u Osijeku,

                Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće.

 

Ukupna vrijednost projekta: 71.458.878,12 HRK

 

Cilj projekta: Unaprijediti kvalitetu obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa za različite kategorije korisnika čime će se doprinijeti usklađivanju s potrebama tržišta rada, unapređenju praktičnih znanja i vještina i veće zapošljivosti u sektoru.

 

Ključne aktivnosti: Uspostava organizacije rada i razvoja RCK VirtuOS, razvoj i/ili unaprjeđenje te provedba programa redovitog strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca vezanih za provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja, odnosno formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, promocija strukovnih zanimanja i rada RCK VirtuOS, aktivnosti promidžbe i vidljivosti te aktivnosti upravljanja projektom i administraciju.

 

Razdoblje provedbe: 27. ožujka 2020. godine - 27. prosinca 2023. godine

Vijesti

Počinju stručna usavršavanja nastavnika i mentora kod poslodavaca!

Nastavnici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole (RCK UTŠO) i škola partnera te mentori kod poslodavaca počinju se stručno usavršavati u engleskom jeziku i digitalnim kompetencijama.  Realizacija je to projektnih aktivnosti RCK VirtuOS – Uspostava regionalnog centar kompetentnosti  u sektoru turizma i ugostiteljsva.


Ravnatelj i voditelj RCK UTŠO dr.sc. Andrej Kristek potpisao je ugovor o nabavi usluge stručnog usavršavanja u engleskom jeziku s Pučkim otvorenim učilištem iz Osijeka i ugovor o nabavi usluge stručnog usavršavanja u području digitalnih kompetencija s Ustanovom za obrazovanje odraslih Edunova.

U idućih godinu dana obje ustanove razvit će individualizirane programe za potrebe RCK i provesti usavršavanja u kojima će sudjelovati 80 naših nastavnika i mentora kod poslodavaca. Svi oni steći će  nova znanja i vještine u području digitalnih kompetencija te stručnog engleskog jezika iz područja ugostiteljstva i turizma.