preskoči na sadržaj
 

 

RCK VirtuOS

 

Naziv projekta: RCK VirtuOS - uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva

 

Programski okvir: OP ULJP 2014-2020; Europski socijalni fond, UP.03.3.1.05. Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

 

Nositelj: Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek

 

Partner: Osječko-baranjska županija - osnivač,

               Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo,

               Obrtnička škola Požega,

               Srednja strukovna škola Vinkovci,

               Strukovna škola Virovitica, 

               Sunčane toplice d.o.o. Bizovac,

               HUP Zagreb d.o.o.,

               Palisada d.o.o. Opatija,

               Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera    u Osijeku,

                Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće.

 

Ukupna vrijednost projekta: 71.458.878,12 HRK

 

Cilj projekta: Unaprijediti kvalitetu obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa za različite kategorije korisnika čime će se doprinijeti usklađivanju s potrebama tržišta rada, unapređenju praktičnih znanja i vještina i veće zapošljivosti u sektoru.

 

Ključne aktivnosti: Uspostava organizacije rada i razvoja RCK VirtuOS, razvoj i/ili unaprjeđenje te provedba programa redovitog strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca vezanih za provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja, odnosno formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, promocija strukovnih zanimanja i rada RCK VirtuOS, aktivnosti promidžbe i vidljivosti te aktivnosti upravljanja projektom i administraciju.

 

Razdoblje provedbe: 27. ožujka 2020. godine - 27. prosinca 2023. godine

Vijesti

Pripreme za sve izazove u školovanju

U sklopu projekta RCK VirtuOS Obrtnička škola u Požegi opremit će svoje praktikume kuharstva i posluživanja najsuvremenijom opremom, a nastavnici struke jačat će znanja i kompetencije u Hrvatskoj i inozemstvu. 


Rečeno je to na Koordinacijskom sastanku održanom 24. ožujka 2021. godine u Obrtničkoj školi. Nastavnicima su predstavljene edukacije iz enologije i gastronomije na prestižnim europskim akademijama poput CAFA Wine Bordeaux, Le Cordone Bleu Pariz, a nakon kojih će svoje znanje implementirati u radu s učenicima i ostalim kolegama. Voditelj Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek Andrej Kristek s projektnim timom, ravnateljicom Obrtničke škole Požega Ivom Šnajder, nastavnicima struke te partnerima iz Srednje škole Antuna Horvata iz Đakova obišao je praktikume. Učenici su tom prigodom predstavili Požeški kolačić s motivima kraja koji su sami osmislili te ga izrađuju kao suvenir škole.

Cilj uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva je reforma strukovnog obrazovanja u tom sektoru kako bi učenici po završetku školovanja bili potpuno spremni za sve izazove na tržištu rada.

Ravnatelj RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek A. Kristek, predstavio je strukovnim nastavnicima škole partnera u projektu VirtuOS mogućnosti edukacija i izradu novog kurikuluma za zanimanje slastičar na nacionalnoj razini